Öğretmenlerin Zamlı Ek Ders Ücreti Kesinleşiyor

 Toplu sözleşme kapsamında memur ve memur emeklisini ve dolayısıyla öğretmenleri ilgilendiren zam oranları belirlenmiş 2020 yılı için %4+4 zam öngörülmüştü. Tabii ki bu zamma enflasyon farkı da her yıl olduğu gibi eklenecektir.

 Öğretmenlerin maaşları ile birlikte ek ders ücretlerindeki zam oranı da böylece belli olacak. Mayıs ve haziran aylarında ortaya çıkacak enflasyon ile zamlar netlik kazanacaksa da %1.6 civarında bir enflasyon farklı beklenmektedir. Dolayısıyla öğretmenlerin ek ders ücretleri %5.6 oranında artacaktır.

 Mevcut brüt ek ders ücreti 20.45 TL’den 21.59 TL’ye ulaşacaktır. MEB’de kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin net ek ders ücreti farkı, SGK’nın kesintileri sonrasında değişmektedir. 10-15 kuruş +/- fark ile öğretmenlerin 2020 yılı temmuz ayı ile 2021 yılı ocak ayı arasındaki net ek ders ücretleri şöyle olacak:

 Kadrolu öğretmen: 18.21 TL

 Sözleşmeli öğretmen: 15.66 TL

Ogretmenlericin.com – Özel Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu